DM

Keto sweet

Zaczynamy tak jak w przypadku pieczenia biszkoptu, czyli białka ubijamy na sztywną pianę.

Żółtka mieszamy z pozostałymi składnikami.

Uwaga!

Ponieważ ten etap przepisu wymaga użycia roztopionego masła, musimy poczekać chwilę aż przestygnie, ponieważ żółtka są bardzo wrażliwe na wysoką temperaturę.

Finalna konsystencja mieszaniny do pieczenia powinna być taka, jak na poniższym zdjęciu.

Surową mieszaninę umieszczamy w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia.

Poddajemy działaniu 175 stopni Celsjusza, około 20 minut, w piekarniku i powinnyśmy otrzymać taki efekt.

Wersja z przełożeniem z grysikiem orkiszowym. Jeśli nie spożywamy mleka krowiego, można przygotować na roślinnym lub kozim.

Wersja z przełożeniem frużeliną wiśniową i kremem na bazie mleka kokosowego i masła orzechowego.

Jeśli lubimy jabłka : )

Słodkości

D.M.