DM

Bio

Od zawsze pasjonowałam się żywieniem. Podskórnie czułam że za przepysznym daniem kryje się coś więcej niż tylko, technicznie rzecz biorąc, pożywienie. Wybierając ścieżkę zawodową jaką są Nauki o Żywieniu postanowiłam zbadać temat głębiej.

W swoich naukowych poszukiwaniach doszłam do miejsca gdzie tym „więcej” okazał się być człowiek który pożywienie przygotowuje oraz podaje do stołu. Na ile było mi dane więc, zgłębiłam tajniki ludzkiej psychiki, zwłaszcza w kontekście relacji z którymi ów człowiek do stołu zasiada.

Połączenie ze sobą tych dwóch dziedzin nauki dało wynik znany ludzkości od zarania dziejów, choć ciągle zaskakujący oraz absolutnie nielogiczny.

Wnioskiem płynącym z przeprowadzonych przeze mnie badań klinicznych i terenowych było odkrycie jedynej słusznej przyprawy jaką człowiek powinien stosować do przygotowywania posiłku.

Przyprawy Miłości.

I tego właśnie dotyczy cała moja dalsza ścieżka naukowa. Jak żywić ludzi przyprawą Miłości.

Jednakże, co pokornie przyznaję, jedyne co jestem w stanie stwierdzić ze stuprocentową pewnością to to, że jest to przyprawa pikantna.

Zapraszam do uczestnictwa w tej pasjonującej i niezwykle smacznej, choć wymagającej podróży.

Dietetyk kliniczny, absolwentka kierunku Dietetyka Wydziału Lekarskiego Collegium Medicum w Krakowie,

Twój Personalny Doradca Żywieniowy

 Dieta Minima